Karcsaiak Karcsáért Egyesület

2006. decemberében néhány lelkes, falujáért tenni akaró ember mert nagyot álmodni. Létrehoztak egy hagyományőrző civil szervezetet, melynek a Karcsaiak Karcsáért nevet adták.

Karcsaiak Karcsáért Egyesület 2008

Az egyesület létszáma ma már több mint 40 fő. A felnőtt tagok mellett sok gyermek is kiveszi részét a tennivalókból. Az egyesület önfenntartó, a benne tevékenykedők önzetlenül, díjazás nélkül végzik munkájukat. A fellépésekhez szükséges eszközeiket, ruháikat maguk készítik, varrják. Fő tevékenységük közé tartozik a hagyományok gyűjtése, ápolása, őrzése. Gyöngygaláris néven énekkart alakítottak, és közel 100 karcsai népdalt gyűjtöttek össze és tanultak meg. A közösség nagyon szeret táncolni, szerepeket tanulni. Karcsai lakodalmas című produkciójukat a Zemplén Televízió is többször műsorára tűzte. Számos tánc és prózai szerep tartozik még repertoárjukba. Minden felkérésnek igyekeznek eleget tenni, szerepléseikkel elismerést szereznek mind maguknak, mind pedig a településüknek. A szűkebb és tágabb régióban, a Felvidéken is nagy sikereket értek el. Szívügyüknek érzik az egyedülálló idős korúak meglátogatását, segítését. Együttműködnek és bekapcsolódnak az óvoda és az iskola programjaiba, támogatják  rendezvényeiket.

Karcsaiak Karcsáért Egyesület 2015

Munkájuk segítéséért köszönetet mondanak a falu vezetőinek, és mindazoknak, akik elismerik és támogatják őket céljaik elérésében. Karcsaiak Karcsáért a Facebookon.