Szakmai nap Jósvafőn

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2017.12.08.-án szakmai napot tartott Jósvafőn a Tengerszem Hotelben.

A megyéből 5 település, Csernely, Cigánd, Encs, Szomolya és Karcsa is meghívást kapott a rendezvényre, melyen a megyei értéktárban lévő egyes nemzeti értékek is bemutatásra kerültek. A meghívott települések helyi hagyományos ételeket kóstoltattak a jelenlévőkkel. Karcsát a Helyi Értéktár Bizottság elnöke és a Karcsaiak Karcsáért Egyesület 3 tagja képviselte.

Karcsai nagybéles több féle ízesítéssel (túrós, szilvalekváros túrós, almás, grízes, káposztás), „hajtovánka” és hidegtál (sonka, kolbász, szalonna) került a vendégek elé. A süteményeknek és a hidegtálnak is nagy sikere volt, mindenkinek ízlett.

 

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy ezeket a hagyományos ételeket megmutathattuk, kóstoltathattuk.

Milinki László polgármester