XXIII. Karcsai Falunap

Színes programok a XIII. Karcsai Falunapon

Ismét nagy izgalommal vette kezdetét az immár 23. alkalommal megrendezett karcsai falunap.  Augusztus 11-én péntek délelőtt, napsütéses időben a hagyományos főzőversennyel indultak a programok a focipálya területén.

Az idén nagy volt az érdeklődés a főzőverseny iránt, ahová szép számmal neveztek helyi, környékbeli és felvidéki csapatok is. 11 óra tájban már minden bográcsban rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek; velős-csülkös pacal,  darás káposzta vakaróval, marhapörkölt túrós csuszával stb. A zsűri elnöke most is Márki Bertalan, a Hotel Bodrog mesterszakácsa volt. Figyelmesen járt-kelt a csapatok között, és elmondása szerint nemcsak az ételeket minősítette, hanem figyelt a főzés körülményeire és a tálalásra is.

A főzés alatt a zenét az Impulz Együttes biztosította, akik remek slágerekkel kápráztatták el a közönséget.

Helyezések:

  1. Sertéstelep Karcsa
  2. Cigándi Rendőrőrs                                  
  3. Cigány Kisebbségi Önkormányzat Karcsa  

Különdíjak:

  • Karcsaiak Karcsáért Egyesület    
  • Cigánd Városi Könyvtár
  • Bandor Zoltánné és társai
  • Kaposkelecsény
  • Karcsa Varroda

A hivatalos programok délután fél ötkor kezdődtek. Milinki László polgármester úr köszöntötte a falunapra kilátogatókat, majd meghívott vendégei is szóltak pár kedves szót a népes közönséghez. Többek között dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő úr és Stumpf Attila járási hivatalvezető úr.

Ezután polgármester úr rendhagyó módon nyitotta meg a falunapot. Átadásra került ugyanis két kitüntető cím is. Településért emlékéremben részesült; Szabó Istvánné- az általános iskola volt pedagógusa, és György Károly- szintén volt pedagógus, tanácselnök, és polgármester, akik kiemelkedően jelentős munkájukkal hozzájárultak Karcsa község tekintélyének, jó hírnevének növeléséhez, és tevékenységükkel a település polgárait szolgálták.

A megnyitó után színes programok kavalkádjából válogathattak a falunap résztvevői. A nap folyamán vidámpark üzemelt, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a kedvükre való játékot.  A színpadon több műsorszámmal is felléptek a Karcsaiak Karcsáért Egyesület fiatal és idősebb tagjai is. Az est első sztárvendége DJ Deka és Enikő volt, akik megalapozták a parti hangulatot, majd érkezett Dankó Szilvi, aki mulatós dallamokkal szórakoztatta a lelkes közönséget. A napot a Digital Scream együttes retro bulija zárta, egy fergeteges tűzijáték kíséretében.

Karcsa Község Önkormányzata köszönetét fejezi ki minden szervezésben, lebonyolításban résztvevőnek, valamint a fellépőknek a segítő és fáradtságos munkáért!

-CJ-