Karcsa a legek települése

Lassan a legek könyvébe is bekerül Karcsa, sok területen ugyanis olyan előrelépések történtek az utóbbi években a településen, amelyek mindenképpen megérdemlik a figyelmet.

Milinki László polgármester elmondta: emutelepük kétszázról hatszázötven darabra bővült, a galambállomány pedig száz párról növekedett hétszáz párra, vagyis ezáltal kivételes mértékben nőtt az önkormányzat vagyona. Ráadásul ezzel minden bizonnyal a legnagyobb emu- és galambállománnyal rendelkezik a karcsai önkormányzat az országban. A mezőgazdaság azonban csak egy része a rendkívüli eredményeket hozó közmunka programnak, hiszen ugyancsak a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg a helyi varroda bővítése és fejlesztése, amelyet a napokban adtak át dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint Varga Valéria vezérőrnagy, szakmai főtanácsadó jelenlétében. A polgármester kiemelte: a pályázati támogatásból megvalósult beruházást az önkormányzat saját forrásból kiegészítette, aminek köszönhetően sikerült klímaberendezésekkel ellátni a helyiségeket. Ennek az elmúlt hetek gyakori hőhullámai során nagy hasznát látta az a hatvan dolgozó, akiknek munkát tudnak adni a varrodában.

                         

Milinki László kiemelten fontosnak ítélte meg azt a beruházást is, amelyre ugyancsak a közmunka segítségével tettek szert. Ez pedig nem más, mint egy térburkolati elemeket gyártó gép, amely nemcsak a közterületek megfelelő minőségű leburkolására nyújt lehetőséget, de akár a lakosság számára is igénybe vehető lesz ez a szolgáltatás kedvezményes áron. A számtalan fejlesztés között a polgármester fontosnak tartotta még kiemelni a Karcsa-parti beruházásokat és terveket is. Ami ezekből már megvalósult, az egy szemrevaló vendégház a tó mellett. Ezt a vendégek, baráti társaságok, cégek térítésmentesen vehetik igénybe, csupán egy előre letett kauciót kér a bérbeadó önkormányzat, de azt hiánytalanul visszakapják a bérlők, amennyiben rendben hagyták ott az épületet és annak környezetét. A karcsai önkormányzat mindezeken túl szeretné kihasználni a víz kínálta sportolási lehetőségeket, ezért felvették a kapcsolatot a Magyar Kajak Kenu Szövetséggel, valamint annak tiszaújvárosi szervezetével. A jövőben így a helyi és környékbeli fiataloknak alkalmuk nyílik kipróbálni magukat az egyik legsikeresebb magyar sportágban – tette hozzá Milinki László.

SZI-BA

A cikk megjelent  a Szuperinfó Sikertelepülések 2017.augusztus 31-ei különszámában.